perjantai 28. elokuuta 2015

On ilmoja pidellyt

Tämä on meidän ensimmäinen kokonainen kesä Kaliforniassa. Viime kesänä saimme vähän alkusoittoa siitä, mitä on asua paikassa jossa on koko kesän kuuma, mutta sitten kesken kuumimpien kelien karkasimme Alaskaan vilvoittelemaan.   

Täällä on siis todellakin kuuma. Kesässä on monta päivää kun lämpötila kohoaa ihan virallisestikin yli 40 celsius asteen. Todellisuudessahan se tuntuu jo ihan saunalta kun aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja asfaltti hohkaa niin kuumana, ettei siihen voi paljain varpain astua ilman palovammoja (kokeiltu on  ja tuli palovamma). Jos sattuu tuulemaan, niin se tuntuu kuin joku puhaltaisi jättimäisellä hiustenkuivaajalla kuumaa ilmaa. Varjossakin istuessa hikikarpalot nousevat otsalle. Lenkille ei huvita lähteä muuta kuin aikaisin aamulla, sen vuoksi täällä varmaan porukka tykkääkin käydä salilla. 

Täällä sataa keskimäärin kaksi kertaa kesässä. En nyt edes muista onko tänä kesänä satanut vai ei. Muutenkin tämän vajaan kahden vuoden aikana mitä olemme asuneet täällä on satanut varmaan alle kymmenen kertaa. Kaikki Suomesta tuodut kuravaatteet ovat jääneet vähäiselle käytölle.

Katselin weather undergroundin sivuilta tilastoa tämän vuoden päivittäisistä lämpötiloista (maksimi) täältä Rocklinista, jossa asumme. Tein seuraavia huomioita:

  • Viime kerran päivän maksimilämpötila on ollut alle 20c huhtikuun 14 päivä.  
  • 1.6-28.8 välisenä aikana on ollut 2 päivää kun päivän korkein lämpötila on ollut alle 25c.
  • 1.6-28.8 välisenä aika päivän korkein lämpötila on laskenut alle 30c (kuitenkin yli 25c) vain kahdeksana päivänä. 
Mikä sitten inspiroi tarkastelemaan säähistoriaa? No se kun viikonlopuksi on luvattu viilenevää, lauantaiksi 29c ja sunnuntaiksi 30c. Tuntuu varmasti ihanan viileältä kun näitä yli 35c päiviä on tässä ollut jo niin kauan.   

Mutta, ei tämä kesä vielä tähän lopu. Syyskuu ja lokakuu ovat vielä melko kuumia. Katselin viime vuoden lämpötiloja ja marraskuun 23. päivä näytti olleen vielä yli 30c, mutta pääsosin lämpötilat olivat 15-20c. Joulukuun lämpimin päivä oli tasan 20c.  

Onneksi aina välillä pääsee vilvoittelemaan  altaaseen, vuoristoon tai rannikolle.


Tässä isin kanssa vuoristossa. Siellä oli niin viileä, että hupparit ja pipotkin tuli käyttöön.
Lake Tahoe on vuoristossa ja siellä on aina viileämpi.

Normipäivä 110F eli 43,3C.


1 kommentti:

  1. Moi Anna, löysin sun blogin Yksiksen blogin kautta yhtäkkiä. Taidetaan mekin olla samassa FB-monikkoryhmässä. Taidan jäädä sunkin blogia seurailemaan, kun jotenkin aina kiinnostaa muualla kuin Suomessa asuvien elämä. Niin monta vuotta meni itselläkin muualla.

    Ihanat tytöt teilläkin. Ja ihana kesä - noi lämpötilat meni Ateenassa aika samalla tavalla, mutta talvella tais olla kylmempi kuin teillä. Vaihtaisin tän Suomi-ilmaston koska tahansa melkein mihin tahansa :)

    VastaaPoista