sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ensimmäiset kouluviikot

Tytöt on olleet koulussa jo kolme viikkoa. He ovat saaneet tosi hyvin kiinni uudenlaisesta arjesta ja lähtevät aina mielellään kouluun. Opettaja sanoi, että ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana lapset saattavat olla väsyneitä, mutta mitään sellaistakaan en ole oikein huomannut. Aika aktiivista arkeahan me vietetiin ennen koulun alkuakin, eikä kökitty täällä kotona. 

Ennen koulun alkua olin jo täyttänyt kaikenlaisia lippulappusia ja niiden täyttäminen jatkui vielä ensimmäisillä viikoilla. Osa lappusista koskee vapaehtoisena toimimista koulussa ja koulun järjestämissä tapahtumissa. Suomesta tuleva aina yllättyy, kun kuulee että täällä kotiäidit toimivat opettajan apuna luokissa. Vapaaehtoisilla on tietty aika ja päivä viikosta, kun he tulevat luokkaan. Toki siellä saa viettää vaikka useamman tunnin ja päivän viikossa. Itse en pysty osallistumaan, koska Lukasta ei voi ottaa luokkaan mukaan. Olenkin lupautunut osallistumaan retkille ja tekemään myös mahdollisia valmistelevia töitä kotoa käsin. Kaikkien vapaaehtoisten pitää käydä otatuttamassa sormenjäljet ja tuberkuloosi ihotestin pitää olla negatiivinen. Sormenjälkien ottaminen maksoi noin $50 ja tuberkuloositesti $20, joten ihan ilmaista vapaaehtoisena toimiminen ei ole.

Nivaska lappuja jos haluaa toimia vapaaehtoisena koulussa.

Jokaiselle löytyy jokin tapa tehdä vapaaehtoistyötä
Muut lippulaput koskivat erilaisia alkuvuoden varainkeruita. Muutama kymppi sinne tänne ja sitten pitäisi kerjätä sukulaisilta ja tutuilta  vielä lisää. Rahat käytetään erilaisiin ylimääräisiin hankintoihin koulussa, esimerkikisi Ipadeihin tai tietokoneisiin. Tyttöjen koulu on ns. IB-koulu, jossa lapsien on mahdollista opiskella espanjaa, myös sen opetus maksetaan tuotoilla jotka tulevat erilaisista tapahtumista. Ihan pienistä summista ei puhuta sillä esim. lokakuisessa funrun tapahtumassa on tarkoitus kerärä vähintään $100/lapsi. Koulussa on noin 500 oppilasta, joten puhutaan noin $50000 tavoitteesta.

Rahat kerätään käteisenä, shekkeinä tai osan voi myös maksaa paypalilla.
Vapaaehtoistyö on täällä yleistä erilaisissa yhteisöissä. Suomesta tulleelle se voi tietysti olla vähän outoa, koska Suomessa on niin eri mentaliteetti vapaaehtoistyöhön. Aikuisten lisäksi myös koululaiset itse osallistuvat koululla vapaaehtoistyöhön. Joka aamu kun vien tytöt kouluun, auton ovia on avaamassa kuudesluokkalaisia vapaaehtoisia jotka auttavat pienet ulos autosta ja sulkevat vielä ovenkin ja kädestä pitäen vievät koulunportista sisään. Meidän pienet tuntuvat olevan kovin suosittuja näiden isompien lasten keskuudessa, koska auton ovelle on aina tunkua ja isommat tytöt halaavat ja nostelevat Oliviaa ja Sophiaa. Jokaisella kindergartenlaisella on myös oma kuudesluokkalainen kummioppilas, joka auttaa pienempiään esimerkiksi lounaalla. 

Kaksi päivää sitten meidän vauvakin täytti jo vuoden. Mitään synttäreitä en alkanut järjestämään, mutta toki kakun olin ostanut. Meidän oli tarkoitus olla se koko ilta ihan kotosalla, mutta ystävät kysyivät lähtisimmekö syömään läheiseen ravintolaan heidän kanssaan ja tokihan me lähdimme. Samat ystävät tulivat sitten vielä synttärikakulle syömisen jälkeen.

Lukas on aina totinen torvensoittaja.

Synttäri illallinen ja oli muuten hyvää.

Vähän pelejä syömisen lomassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti