tiistai 19. marraskuuta 2013

Kokkailua, shoppailua ja hampaidenvalkaisu

Tänään oli oikein touhupäivä. Aamupäivällä maalattiin sormiväreillä, tehtiin ruokaa, leivottiin ja iltapäivällä minä lähdin hampaidenvalkaisuun ja sen jälkeen katsastamaan erästä ostoskeskusta.

Suomi on marinoitujen lihojen luvattu maa. Kuten tiedätte, hyllystä löytyy lihaa jos jonkinlaisessa marinadissa. Täällä on toisin, en ole nimittäin nähnyt minkäänlaista lihaa marinoituna. Tästä mulle syntyikin dilemma, sillä olen ollut hunajamarinoitujen kanasuikalaiden suuri ystävä. Ne käyvät niin hyvin kaikenlaisiin kanaruokiin ja salaatteihin. Täällä ei ole myöskään maustettuja ruokakermoja, vaan ainoastaan "heavy whipping cream" ja "half and half", josta jälkimmäinen ilmeisesti jokin kerman ja maidon sekoitus. Halusin tehdä tänään kanapastaa, joten jouduin vähän soveltamaan ja tekemään marinadin itse. Ja mikä parhainta, siitä tuli ihan törkeen hyvää. Jos haluatte kokeilla niin resepti on seuraava:

Marinadi:
1dl kasviöljyä
1,5dl appelsiinimehua
3rkl hunajaa
valkosipulia oman maun mukaan
0,5dl soijakastiketta
suolaa
pippuria

Anna kanan maustua marinadissa muutama tunti. Paista pannulla ja kaada lopuksi kermaa sekaan noin 2,5-3dl. Keitä pasta (mä käytän tähän simpukkapastaa) ja lopuksi sekoita kastike ja pasta keskenään. Maistuu paremmalta kuin miltä näyttää :) 

Kanapasta ala Anna


















Mä olen lupautunut leipomaan pullia Finlandia club of Sacramenton pikkujouluihin. Halusin testata, että resepti toimii täälläkin kun raaka-aineet on aina vähän erilaisia ja tuo kaasu-uunikin toimii eritavalla kuin kiertoilmauuni. Hyviä niistä tuli ja tytötkin oli hyvinä apulaisina.

Tytöt auttaa


















Tuo ukko on Olivian (äitin avustuksella tehty) ja alhaala oikealla Sophian "ukko", jolla laastari.



















































































































































Valmiit tekeleet



































Meillä oli niin kova touhu päällä, että ehdittiin maalaileenkin sormiväreillä.




















Iltapäivällä mä lähdin sitten hampaidenvalkaisuun. Täytyyhän täällä valkoiset legot olla. Ihan hyvät tuli ja hintakaan ei ollut paha kun ostin Grouponista.

Siitä sitten jatkoin suoraan ostoskeskukseen. JC Penneysillä (tavarataloketju) oli poistossa kaikki Ordning&Redan tuotteet. Ordning&Reda on ruotsalainen toimistotarvikkeita valmistava merkki. Tuotteet ovat todella selkeälinjaisia ja olen ollut niihin ihastunut jo useamman vuoden ajan. Meiltä löytyy täältä kotoa jo Suomesta tuomiani merkin tuotteita.

Ostin meille 6 akryyli valokuvakehystä (ovh. $42 - $70 + 8,5% vero) yli 80% alennuksella. Mulla oli lisäksi 15 dollarin alekuponki ja loppusumma olikin $43. Nyt pitää vaan teettää kehyksiin sopivat kuvat. Ostin myös avaimenperän hintaan $2,79 (ovh. $22).

Ovh $368, alehinta $43. Good deal!!!


















Tähän lopuksi vielä kuva villasukista, jotka saapuivat tänään postissa. Kiitoksia mummille!








3 kommenttia: