maanantai 25. elokuuta 2014

Alaska State Fair

Tietääkseni jokaisessa USA:n osavaltiossa järjestetään vuosittain niin sanottu State Fair, vapaastikäännettynä osavaltion messut. En ole käynyt vastaavilla messuilla muissa osavaltioissa, joten minulla ei ole mitään vertailukohtaa. Messut alkoivat 21.8 ja päättyvät 1.9. Näillä Alaskan messuilla oli tarjolla paljon herkullista ruokaa, erilaisia huvipuistolaitteita isoille ja pienille, paljon myytikojuja, eläimiä, näyttelyitä, tanssi ja muita esityksiä ja paljon muuta. Alue oli tosi suuri ja mekin saatiin kulutettua siellä 6 tuntia ja kännykän askelmittarin mukaan kilometrejäkin tuli noin kahdeksan, Jasonin mittarin mukaan lähemmäksi 10km.

Messut sijaitsivat Palmerissa, jonne on noin 45 min ajomatka meiltä. Koska messuille oli menossa muutama muukin ihminen meidän lisäksi, kesti matka vähän kauemmin.  

Meillä oli mukana susi.
Anchoragesta Palmeriin vie vain yksi tie, joten osattiin odottaa autojonossa seisoskelua.

Welcome to Alaska State Fair.
Tässä esitellään erilaisia kasveja.

Tivolialuetta

Tytöt on niin lyhyitä, että pääsevät vain tälläisiin tylsiin vauvalaitteisiin. Ne olis jo itse valmiita niihin hurjimpiin aikuisten laitteisiin :)



Karuselli on aina suosikki.

Kaikenlaisia kojuja.

Pääsin vihdoin maistamaan funnel cake. Tämä on maistuu aikalailla tippaleivältä. NAM!!! Vastapainoksi tuo light cokis.
Chocolate dipped bacon - suklaaseen dipattua pekonia. Tämä herkku jäi maistamatta.

State Troopers.
Sophia valmistatuu seinäkiipeilemään.

Siellä se menee.

Olivia odottaa vuoroaan.

Olivia kiipeilee.

Panssarivaunuun tutustumista.


Panssarivaunun sisällä.
Mamma pääsi RVn rattiin. RV on sellainen ison bussin kokoinen asuntoauto. Oli aika hieno päästä tutustumaan sisälle, koska niissä on kyllä todella hienot tilat. Näitä täällä Jenkeissä näkee tienpäällä aika paljonkin ja moni vetää oman bussinsa perässä vielä pienempää autoa (joka sekin useasti joku katumaasturi).

Sitten tutustuttiin lehmiin.

Olivia lypsää kilipukkia.

Sophia lypsyllä.


Pikkupossuja.



Sitten vielä loppuun pikku raskauspäivitys. Tänään oli taas lääkäri ja verenpaine koholla, mutta ei muita raskausmyrkytyksen oireita. Ensi viikolle sovittiin tuosta syystä vielä lääkärin lisäksi ultra ja kaksi sydänkäyrienottoa. Ultrassa tarkistetaan ainakin vauvan kasvu ja lapsiveden määrä. Vauvan sydänkäyrää otetaan tunnin verran kahtena eri päivänä, kai siitäkin vaan katsotaan että kaikki on ok. Lääkäri puhui jo käynnistyksestä viikolla 39, joten voi olla että meille syntyy vauva hyvin piankin. Mulla tulee tänä keskiviikkona viikkoja tasan 38. Anoppi teki ekstemporee päätöksen ja lentää tänne tulevana sunnuntaina. Vähän ahdastahan täällä kämpässä tulee, mutta on ainakin tytöille hoitaja ja Jasonkin pääsee synnytykseen mukaan. Appivanhemmat asuu Guatemalassa, joten anopilla on pitkä matka tänne. Itseasiassa sieltä on tänne pidempi matka kuin Suomesta.  

3 kommenttia:

  1. Oisko maatalousnäyttely se oikea sana?

    VastaaPoista
  2. En ole käynyt Suomessa maatalousmessuilla, mutta varmasti samantyyppinen tapahtuma kyseessä.

    VastaaPoista
  3. Hello, mitä kuuluu? :)

    Terkuin Milla

    VastaaPoista