maanantai 23. kesäkuuta 2014

Juhannus

Mekin päästiin viettämään juhannusta, kun oltiin viikonloppuna FAHAssa (Finnish American Home Association) Napa Valleyssa. FAHAsta olen täällä ennenkin maininnut, mutta kyseessä on siis yhdistys joka ylläpitää suomalaista kulttuuria ja perinteitä. Heillä on kivat tilat, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Itse olin kahden muun naisen kanssa järjestämässä naisten viikonloppua, joka pidettiin muutama kuukausi sitten. Viime viikonloppuna siellä järjestettiin kolme päivää kestävä juhannusjuhla. Osa ihmisistä tuli juhlistamaan juhannusta päiväseltään ja osa sitten oli koko viikonlopun. Huoneita FAHAssa on vain kuusi, joten suurin osa majoittautui omissa teltoissa. 

Me olimme paikalla ainoastaan lauantaina. Saavuimme paikalle puolenpäivän aikoihin. Heti ensimmäisenä suuntasimme snäkärille ostamaan lounaaksi makkarat. Kahden aikoihin lapsille oli järjestetty kivoja leikkejä, johon me aikuisetkin vähän osallistuimme. Leikkien jälkeen vietimme  useamman tunnin uiden ja saunoen. Päivälliseksi tarjoiltiin lihapullia lisukkeineen. Päivällisen jälkeen oli arpajaiset, johon mekin olimme ostaneet 20 arpaa. Suureksi ihmetykseksi voitimme kaksikin eri palkintoa, todella hämmentävää koska yleensä kumpikaan meistä ei voita mitään. Kotiin lähdimme ajelemaan yhdeksän aikoihin. Tytöt eivät tavoilleen ominaisesti nukahtaneet tälläkään kertaa autoon, vaikka kokopäivä oli touhuttu pihalla ja ajomatkaakin oli 1,5 tuntia. On ne kyllä ihme lapsia kun tuntuu, että niistä ei lopu virta koskaan.

Ja sitten tunnelmia kuvien muodossa:

California, USA ja Suomi
Lounaaksi makkaraa, Jasonilla suu täynnä.
Tässä leikissä Jason ja toinen isä pääsivät avustamaan. Lasten piti täyttää isien pään päällä olevat purkit vedellä.

Tässä meidän tytöt kaatamassa.

Tässä leikissä kaikki kastuivat. Ideana oli vähän sama kuin noitapiirissä, mutta vesi piti kaataa jonkun päälle.

Sitten vedessä liukumista. Tämä näytti olevan hauskaa.

Lapsille ja aikuisille oli omat uimakilpailut. Aikuisten kilpailu oli viesti, jossa kapulan virkaa toimitti t-paita joka uimisvuorossa olevan piti pukea päälleen. Aika moni uimari veti tuon altaanmitan sokkona paita silmillä.

Tytöt odottaa, että koska pääsee veteen.
 Tytöt ovat kyllä varsinaisia vesipetoja. Hyppäsivät nyt FAHAssa ensimmäistä kertaa ponnahduslaudalta ja heti Olivia sai päähänsä hypätä voltilla. Tässä pari videota meidän huimapäistä.





Uimisen jälkeen vähän leikittiin.

Päivällistunnelmaa.

Jackpot. Meikäläisten arpajais palkinnot.
Ilta FAHAssa jatkui meikäläisten lähdön jälkeen musiikin ja tanssien merkeissä. Ehkä me ensi vuonna otetaan oma teltta mukaan ja ollaan myös yötä. Kiitos järjestäjille, meillä oli tosi hauskaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti