sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Viikonlopun tunnelmia

Tämä mennyt viikko oli täällä vähän vilpoinen ja sateinen, joten oltiin vähän normaalia enemmän sisätiloissa. Tosin yhtenä oikein tosi sateisena päivänä puin tytöille kuravaatteet päälle ja kävimme lähipuistossa vähän hyppimässä lätäköissä.

Lauantai olikin jo paljon lämpöisempi päivä ja päätimme lähteä kaupungille. Sacramentossa on tosi kiva rautatiemuseo, jossa osaan vanhoista junista pääsee myös sisään, kävimme siellä jo viikko sitten ja samalla ostimme sinne jäsenyyden vuodeksi. Jäsenyys oikeuttaa käymään museossa vaikka joka päivä, ja sen lisäksi sillä pääsee myös noin 40min kestävälle juna-ajelulle. Tytöt aina pyytävät päästä junaan, mutta täällä paikallisjunien pysäkeillä on niin epäilyttävän näköistä porukkaa, että luulen että on parempi pysyä poissa niistä junista. Tosin lähikunnista ihmisiä kyllä kulkee töihin junalla, joten aamulla tai iltapäivällä niillä matkustaminen voisi olla mahdollista. Jokatapauksessa eilen siis käytiin museojuna-ajelulla.

Vanhankaupungin juna-asema ja juna jolla matkustettiin
Tälläisellä veturilla junaa vedettiin. Junamatka oli edestakainen samaa raidetta, joten veturi joutui aina molemmissa päissä heittämään pikkulenkin junan yhdestä päästä toiseen.
Tässä odotellaan. Sophian vauva pääsi mukaan. Olivian vauva jäi itkemään autoon.



Vähän maisemia junan ikkunasta. Raide kulki Sacramento joen rannassa.




Juna-ajelun jälkeen mentiin syömään Joe's crab shackiin. Suosittu paikka, joten parikymmentä minuuttia piti odotella pöydän vapautumista.

Puolentunnin välein tarjoilijat intoutuvat tanssimaan.

Sophia syömässä

Mun pikkuannos katkarapuja. En syönyt kaikkea :)
Sitten lähdettiin autokaupoille. Daddy lähti koeajelulle ja me jäätiin istuun rotvallin reunalle (me tamperelaiset kutsumme kadun reunaa rotvalliksi).  Autoa ei vielä ostettu, mutta ehkäpä tässä viikon sisään.


Tänään sunnuntaina ollaan saatu nauttia kesäkeleistä kun lämpötila kohosi lähemmäs 30C. Sopii ihan hyvin mulle, koska lauantain kaltaisilla 22-24C keleillä mulla on vielä persuksenlämmitin autossa päällä.

Lähdettiin käymään yhdessä keskustan puistoista ja kotiinpäästyä syötiin vielä omalla pihalla ja nautittiin lämmöstä.

Puistossa oli kiva lampi, jossa voi myös kalastaa.

Sophia pyöritti Oliviaa

Siellä ne menee, majakka ja perävaunu.

Tämä on ihan meidän kodin läheltä otettu kuva. Sacramento on laaksossa ja maasto on todella tasaista. Niin tasaista, että ainoat mäet ovat esim. siltaa ylös ajettaessa. Tuo tässä kuvassa näkyvä valkoinen on lunta, joka Sierra vuoristossa. Tuonne vuoristoon ajaa meiltä noin 1,5 tuntia.

Lämpötila ehti vähän tippumaan, ennenkuin muistin ottaa kuvan.

Jälkkäriksi jätskiä omalla takapihalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti