sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Helleviikon tunnelmia (helle Suomen mittapuulla)

Täällä on ollut todella mukavat ilmat tällä viikolla, joka päivä  sellaiset 25-30C. Pitää nyt nauttia näistä keleistä, koska kesällä täällä tulee olemaan niin kuuma, että kuinkakohan sitä edes jaksaa olla tuolla pihalla. Toukokuusta lokakuuhun keskimääräinen päivälämpötila on yli 25C, keskikesällä keskilämpötilat ovat sitten reilusti yli 30 astetta. Heinäkuusta syyskuuhun Sacramento on maailman aurinkoisin paikka, voitaneen siis sanoa, että kesällä aurinko paistaa täällä jokapäivä. Vähän erilaista kuin Suomessa, jossa kesäsäät ovat aina niin arvaamattomat.

Tällä viikolla syötiin evästä puistossa pariinkiin otteeseen. Työkavereilta saatu kylmälaukku oli oiva apu eväiden säilyttämiseen viileänä.
Lounas puistossa oli tytöistä hauskaa.

Tyttöjen juttuja
Sophia tykkää istuskella kivien päällä
Kotiin tullessa tytöillä oli niin kuuma, että suihkutin niitä letkulla. Hauskaa oli.

Ja taas puistossa lounaalla

Kaverukset.
Voimisteluun ajaessa lämpötila näytti 30c.
Voimistelijatytöt
Olen tässä viimeisten viikkojen aikana ihaillut kukkivia puita ja toinen toistaan ihanampia ruusupuskia. Meidänkin etupihalla kasvaa ruusuja. Takapiha on vähän karu, kun siellä ei kasva oikein mitään. 

 
Ruusuja meidän etupihalla

Ja lisää ruusuja.

Tässä kuvaa takapihalta. Muutama viikko sitten hommattiin kesäkalusteet. Ovat turhan "amerikkalaiset" mun makuuni, mutta tosi laadukkaan oloiset ja tuoleissa on mukava istua.
Tässä on nyt sitten tämän viikon isoin hankinta, eli toinen auto. Me ollaan tähän asti kärvistelty vain yhdellä autolla ja se ei täällä ole ihan helppoa, koska julkisilla ei täällä viitsi lähteä liikkumaan. Mulla on vaikka mitä suunnitelmia päivien ratoksi nyt kun me päästään liikkumaan mihin vaan ja koska vaan.


Lauantaina me lähdettiin käymään noin tunnin ajomatkan päässä Coloma nimisessä kylässä, joka on tunnettu siitä, että James W Marshhall löysi sieltä kultaa vuonna 1848. Nämä seudut ovat juuri niitä, johon kultakuume 1800-luvun puolessavälissä toi yli 300'000 ihmistä jokapuolelta maailmaa.Tässä vähän tunnelmia siltä reissulta.


Muuleja käytettiin apuna kivien murskaamiseen. Ne kulkivat ympyrää tuo puu sidottuina itseensä.

En tiedä nimeä näille koneille, mutta niillä murskattiin kiveä. Meteli oli niin kova, että niitä operoivat menettivät kuulonsa.

Sophia kultakaivoksessa.

Tämän tädin sylissä oli kana jota tytöt pääsivät silittämään.

American river

Ihanan kirkasta vettä.



Lounaspaikan pihasta löytyi tälläinen. 1000 heppaa ja nitrous oxide päälle. Kulkee varmaan aika mukavaa vauhtia.
Tässä on Jasonin lounas. Olivat laittaneet noita sipulirenkaita aika reilusti.
Tänään käytiin ostamassa Walmartista uusi suihku. Täällä yleisin suihku on sellainen, joka on siellä korkealla katossa kiinni ja käsisuihkua ei siis ole laisinkaan. Etenkin näin naisena on ärsyttävää jos suihkussa ei voi käydä ilman, että kastelee hiukset ja kasvot. Walmart reissun jälkeen nautittiin kivasta ilmasta ja grillattiin.

Sapuskaa.
Jasonin savustingrilli. Tämä on nyt kaiketi hänen unelmiensa täyttymys. Hyvää ruokaa sillä ainakin tulee.
Pihalla löhöilyä
Meillä daddy ei meinaa saada hetken rauhaa tytöiltä.
Meillä on alkanut kaikenlaiset pukeutumisleikit nostaa päätään. Illalla Sophia laittoi vielä päälleen tälläisen glittermekon, korkkarit ja työnteli ostoskärryjänsä. Noissa kärryissä huvittavinta on se, että täällä kodittomilla on ostoskärryissä omaisuus ja siinä aina kasa peittoja päällimmäisenä. 



2 kommenttia: