keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Arjen pieniä iloja

Suomessa ja USA;ssa asumisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Tämän postauksen aiheena ovat asiat, mitkä tähän mennessä (ja vähän vanhallakin kokemuksella) olen todennut tosi hyviksi jutuiksi täällä Ameriikassa.

Useamman rivitalossa asutun vuoden jälkeen on ihanaa kun on oma talo. Huippua on myös se, että tuo kuvassa näkyvä oikeanpuoleinen ovi on autotallin ovi. Ruoat voi siis kantaa suoraan autosta jääkaappiin ja ruokakomeroon, joka on tuo toinen ovi. Aivan mahtavaa kun ei tarvitse enää raahata tavaroita läpi tuiverruksen kaukana sijaitsevalta parkkikselta.  
No, se ruokakomero on sitten toinen juttu. Kuinkahan monta kertaa sitä on tuskastellut kun kaapista pitää etsiä jotain elintarviketta, jota ei kovin usein tarvitse ja se on jossain kaapin perällä. Ratkaisu on ruokakomero, jossa on yllinkyllin tilaa ja tavarat pysyvät järjestyksessä.
Jatketaan keittiöteemalla. Kotikokin iloksi meillä on kaasuhella, jota on viikon kokemuksella tosi kiva käyttää.
Ruokaa saa ostettua Costco nimisestä kaupasta vähän isommissa pakkauksissa. Nämä 2,73 kananrinta- ja 1,36kg salaattipussi riittänevät muutaman päivän.


Yksi ihan lempiasioista keittiössä on "Garbage disposal", sitä mun on ollut ikävä vaihtariajoista lähtien. Käytännössä se tarkoittaa, et'ä keittiön pesualtaassa (tai siellä putkessa) on terät, jotka pilkkovat kaikki ruoantähteet pieneksi silpuksi. Kaikki ruoantähteet ja perunankuorat yms. voi siis laittaa pesualtaasta alas ja garbage disposalin päälle. Kätevää!

Amerikkalaisissa taloissa on yleensä monta kylpyhuonetta/vessaa. Tässä meidän talossa on yhteensä kolme. Alakerrassa on yksi vessa, jossa on myös kylpyamme. Yläkerrassa on meidän makkarin yhteydessä iso kylpyhuone, jossa on erillinen suihku, kylpyamme, vessa ja vielä liinavaate huone. 

Tässä näkymä meidän makkarista kylpuhuoneeseen, käytävän molemmin puolin on vaatehuoneet (toinen minun ja toinen Jasonin) ja perällä näkyy itse kylpyhuone.
Suihku ja kylpyamme. 

Ja vielä erillinen vessa ja liinavaatehuone.
Myös tytöillä on iso kylpyhuone ja omat pesualtaat.
Vaatehuoneita on monta ja ne on kaikki aika isoja. Tyttöjenkin makuuhuoneen yhteydessä on oma vaatehuone. Tankoja on 3 seinällä, joten ripustustilaa riittää.
Nurmikon reunat on SUORIA, ne on kuin viivottimella vedetty. Siihenkin on joku oma työkalunsa. Muutenkin kaikkien nurmikot on ihan viimesen päälle hoidettuja. Tällä alueella näkyy aika paljon puutarhureita, joten he nuo hommat ilmeisesti hoitavat. Meilläkin käy täällä joku hoitamassa pihan, mutta en ole vielä tavannut henkilöä.

 No ihan viimeiseksi kuva naapurostosta. Vähän palmuja :)






5 kommenttia:

  1. Gas stove is the best invention ever! We just purchased a new home in Tennessee, with no gas stove but there is a gas line coming into the house so I am already making plans to get the gas to the kitchen as well......

    VastaaPoista
  2. Minne se ruokasilppu sitten menee? Ihan samaan paikkaan kuin vesikin vai kulkeutuuko se johonkin erilliseen säiliöön tms?

    Kivan ison näköinen koti teillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se silppu menee ihan veden mukana. Mun käsittääkseni täällä on ollut taloissa tuo garbage disposal jo vuosikymmeniä.

      Poista
    2. Se silppu menee ihan veden mukana. Mun käsittääkseni täällä on ollut taloissa tuo garbage disposal jo vuosikymmeniä.

      Poista
  3. Noi vaatehuoneet olis niin huippu juttu, tytöille kun tuota vaatetta kertyy :)

    VastaaPoista