sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Asunto vihdoin tyhjä

Huh huh! Ollut aikas viikonloppu. Torstaina ryhdyin oikein tositoimiin asunnon tyhjentämiseksi. Tytöt lähtivät aamupäivästä mummille, treffasimme puolimatkassa Hämeenlinnassa. Kaikessa tohinassa olin unohtanut ottaa mukaan tyttöjen matkalaukun, jossa oli siis kaikki heidän sisävaatteensa. Ulkovaatteet olivat onneksi eri pussissa. Mummi kävi ostamassa yöpaidat ja leggingsit ja niillä tytöt sitten pärjäsivät 3 yötä.

Heti kun pääsin Hämeenlinnasta kotiin aloitin kaappien tyhjentämisen ja siivoamisen. Touhuaminen vei niin mennessään, että raaskin mennä nukkumaan vasta pikkutunneilla. Perjantai aamupäivä meni pitkälti samanlaisissa merkeissä. Illalla sain ansaitun tauon muuttohommista, kun tapasimme työporukalla Helsingissä. Olisi tehnyt mieli olla pidempääkin, mutta järki vei voiton ja yhden aikaan nappasin taksin Rautatieaseman nurkalta. 

Lauantai oli sitten se varsinainen muuttopäivä. Päivän mittaan kävi useampi pakettiauto pihassa hakemassa kuka mitäkin huonekaluja ja tavaroita. Iltapäivällä kävin heittämässä tavarat hotellille, jonka olen meille lauantaista keskiviikkoon varannut. Illaksi riitti vielä paljon puhdetta, mm. suosikkini jääkaapin ja pakastimen puhdistus. Siinä sivussa paikkailin muutamia jälkiä seinissä ja maalailin. Lauantainakin meni "työmaalla" lähemmäksi puoltayötä, mutta asunto olikin jo loppusilausta vaille valmis.

Tänään sunnuntaina tarkoitus oli käydä imuroimassa ja pyyhkimässä lattiat ja sen jälkeen lähteä hakemaan Jasonia lentoasemalta. No eipä mennyt niinkuin Strömsössä ja Jason on nyt Islannissa syömässä valasta ja katselemassa kuumia lähteitä. Lento Seattlesta Islantiin oli myöhässä, jonka takia hän ei ehtinyt Helsingin lennolle ja seuraava lento on sitten maanantaina. Tulee Jasonille tosi lyhyt suomenreissu - kokonaiset 48 tuntia! No, mutta asunto tuli silti imuroitua ja lattiatkin pyyhittyä. Omat vaatteet oli tarkoitus pakata Jasonin mukana oleviin matkalaukkuihin, mutta turvauduin suunnitelmaan B ja vaatteet ovat nyt Ikean kasseissa.

Enää kolme yötä ja me muutetaan! Mä en ole ehtinyt vielä jännittämään yhtään, koska tässä on ollut niin paljon tätä hommaa ja mietittävää. Mä varmaan tajuan koko asian vasta kun ollaan siellä Californiassa. Ja mikä parasta, tämän muuton raskain vaihe on nyt ohi kun koti on tyhjä. Mutta oli tässä muutossa ihan kauhea urakka ja varsinkin kun sen teki kaiken yksin.

2 kommenttia: