keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kotiläksyjä ja matikkailta

Tytöt ovat nyt olleet koulussa noin 1,5kk. Ensimmäiset kotiläksyt he saivat viime viikolla. Kotiläksypaketti tulee lapsen mukana kotiin maanantaina ja se palautetaan perjantaina. On perheen itse päätettävissä, tehdäänkö läksyjä vähän joka ilta vai kaikki kerralla. Olen sitä mieltä, että lapset ovat nyt siinä iässä  kun he opettelevat erilaisia toimintatapoja, senpä vuoksi meillä läksyjä tehdään vähän joka päivä. Toivottavasti tämä ajattelu kantaa hedelmää ja heistä kasvaa tunnollisia koululaisia, jotka eivät isompanakaan jätä läksyjen tekoa viimeiseen iltaan (ainakaan joka kerta).

Lukijoita ehkä kiinnostaa minkälaisia läksyjä 5-vuotiaat saavat, joten laitan tähän kuvat tämän viikon läksyistä. Olisi mielenkiintoista kuulla, saavatko eskarilaiset läksyjä ja muutenkin eskarista Suomessa.  
Jos jollakin lukijalla kokemusta, niin kirjoitelkaa kommentteihin.


Tässä vielä kuva viime viikon läksyistä, kun tyttöjen piti piirtää ja kirjoittaa mitä äiti ja isä tekevät töikseen. Noi kuvat on niin liikkikset :)


Eilen illalla koululla järjestettiin matematiikkailta. Pidin asiaa loistavana ideana, koska matematiikka ei nyt tunnetusti ole monenkaan lapsen lempiaine. Tilaisuus kesti 1,5 tuntia ja siellä oli usempi pöytä, jossa kussakin oli eri tehtäväviä eri osaamistasojen mukaisesti. Tilaisuudessa oli lapsia pienistä kindergartenikäisistä vähän isompiin 6. luokkalaisiin. Kaikki tehtävät olivat hauskoja ja meillä oli tosi mukava ilta matematiikan parissa. Alla kuvia illasta.


Tässä harjoiteltiin todennäköisyyttä noppien avulla.

Tästä tehtävästä suoriutui matikan avulla.


Pusseissa oli neljä nallea. Lasten piti päätellä vihjeiden avulla minkä värisiä nallet ovat (vaihtoehdot sininen, punainen, vihreä, keltainen). Esim. pussissa on vain vihreitä ja keltaisia nalleja. Keltaisia on enemmäin kuin vihreitä. Minkävärisiä nalleja pussissa on?

Tässä piti löytää kohta, jossa kuva on symmetrinen kummaltakin puolelta.

Murtolukuja ja todennäköisyyslaskentaa.

Tässä rakenneltiin pilleistä eri muotoisia juttuja.
 Lähtiessämme tilaisuudesta lapset saivat laput, jolla sai vapautuksen sen iltaisista kotiläksyistä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti