tiistai 6. lokakuuta 2015

Touhukas viikonloppu

Meillä oli viime viikonloppuna kaikenlaista tekemistä, joka alkoi jo perjantai aamuna. Tyttöjen koulussa oli nimittäin ns. fund run, jolla kerättiin rahaa koulun erilaisiin hankintoihin kuten tietokoneisiin, tabletteihin ja espanjankielen tunteihin. Tapahtuma alkoi yhdeksältä aamulla pienellä verryttely jumpalla, jonka jälkeen lapset juoksivat 15 minuutin ajan kenttää ympäri. Tämän jälkeen heille vielä esiintyi taikuri ja jokainen sai mehujään.



Tässä koulun kindergarten ja 1. luokkalaisia.

Taikuri esiintyy.
Perjantai-iltaa olin odottanut jo jonkin aikaa, sillä meillä oli aikuisten treffit kahden muun pariskunnan kanssa. Viimeksi meillä oli lapsenvahti ystävänpäivänä, joten oli jo todella aikakin palkata lastenvahti. Kävimme ystävien kanssa syömässä, komediaklubilla ja vielä yhdessä baarissakin. Kotona oltiin kuitenkin jo kahdentoista jälkeen.

Vaiheeksi joku muu veska kuin hoitolaukku mukana.

Nam! Oli hyvää.
Lauantai aamuna oli lähtö ennen yhdeksää Scandinavian festivaaleille. Mulla oli arkkupakastimessa sata pullapitkoa myytäväksi ja samoiten Fazerin sinistä ja vodka likööri karkkeja. Olin myös lupautunut olemaan lipun myyjänä klo 10-12 välillä. Festivaalit järjestettiin jo 32. kertaa ja niihin osallistuu ihmisiä Suomen lisäksi Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista. Maksaneita kävijöitä on päivän aikana yli 600. Myytävänä on käsitöitä ja muuta tavaraa, leivonnaisia ja ruokaa. Ohjelmassa on muunmuassa kansantansseja, johon myös yleisö pääsee jossain määrin osallistumaan. Uusiakin suomalaisia tuli tavattua, sillä sisälle asteli 50+ nainen Suomi t-paita päällä, mutta hänen suomenkielensä oli todella hakusessa. Selvisi, että hän on muuttanut tänne 17-vuotiaana ja ilmeisesti ei ole juuri suomea puhunut. Toivottavasti hän innostuu lähtemään mukaan meidän klubin toimintaan. Uusia naamoja on aina kiva saada mukaan.

Tässä muutaman Suomi-USA facebook ryhmistä tuttua naamaa. Huomatkaa mun paita, jossa yhdistyy Suomi ja Kalifornian lippu.

Olivia ja pikku-Olli, joka on 1/4 osa suomalainen.

Kansantansseja. 
Lauantai-ilta meni toipuessa perjantaista ja Scandinavian festivaaleista. Lukaksella oli vaiheeksi parempi päivä, niin onnistuimme jopa katsomaan Jurassic World elokuvan. Yleensä Lukas itkee ja valittaa niin paljon, ettei ole mitään järkeä edes yrittää katsoa telkkarista mitään.

Sunnuntaina aamupäivällä läksimme läheiselle kurpitsatilalle, jossa oli Jasonin työpaikan tapahtuma. Heti sinne päästyämme, eräs blondi rouva pysäytti mut ja sanoi nähneensä mut edellisenä päivänä Scandinavian festivaaleilla. Hän oli alkujaan kotoisin Ruotsista ja höpöttelimme siinä pienen tovin.
Lounaan lisäksi meillä ei ollut mitään järjestettyä juttua, joten saimme käteen kasan lippuja jolla pääsi erilaisiin huvituksiin. Suomessa ei ole oikein mitään vastaavaa, joten paikkaa on vaikea kuvailla. Tämä oli itseasiassa hienoin kurpistatila missä olen itse käynyt. Tilalla oli iso kurpitsapelto, josta saa ostaa kurpitsoita, mutta niitä löytyi myös jo valmiiksi kerättynä lähempää parkkipaikkaa. Paikassa oli eläimiä joita syöttää, nukketeatteri, taikuriesitys, heinätrampoliini, eri liukumäkiä, juna, heinäkärryajelu, auringonkukkalabyrintti, kukkaketo josta voi poimia kukkia, karuselli, köysirata, maissilabyrintti, possujen kilpajuoksu areena, monta ruokailupaikkaa, monta jälkkäripaikkaa ja muutama matkamuisto kauppa. Oli varmaan muutakin, mutta onhan sitä tuossakin. Vaikka tekemistä oli kaikenlaista, niin paikka oli tosi idyllinen. Me vietimme siellä melkein neljä tuntia, mutta emme silti ehtineet tekemään ja näkemään kaikkea. Meillä jäi paljon lippuja käyttämättä, joten palaamme vielä sinne ennen Halloweenia. Kaikista paras juttu oli ehdottomasti maissilabyrintti. Se oli valtava ja meillä menikin 40 minuuttia ennenkuin pääsimme sieltä pois ja meillä oli kartta!!! Osa ihmisistä oli jo ihan epätoivon partaalla kun ei uloskäyntiä meinannut löytyä millään.

Ilmakuva/kartta labyrinttiin.









Possujen kilpajuoksu areena.

Possut loppusuoralla.

Mitä isompi liukumäki - sitä parempi.


Sellainen touhukas viikonloppu täällä :)

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Yritin mennä lukemaan sinun kommenttiasi (sivupalkista, näkyi, että olit kommentin laittanut) Tahdon asiat-blogista, mutta en voinut. Huomaisin, että yhtäkkiä mihinkään ei voinut enää kommentoida enkä voinut lukeakaan mitään kommentteja enää. Kaikista kirjoituksista ne olivat kadonneet. Tiedätkö mitä tapahtui? Minua olisi myös kiinnostanut lukea kommenttisi. Muistatko mitä suurin piirtein kirjoitit ja voisitkohan kertoa sen?

    Toivottavasti jatkat, kunhan kerkeät tätä blogiasi. Olen tykännyt lukea kuulumisianne. Voikaa hyvin!

    T: Miiru

    VastaaPoista
  2. Minä löysin tämän blogisi muutama päivä sitten. Toivon myös kovasti tämä jatkaisit tämän kirjoittamista. Tämä on juuri sellainen blogi, jota tykkään lukea. Toivottavasti siellä teillä kaikki on hyvin, vaikka blogissa ei ole melkein vuoteen mitään ollutkaan.

    Venla

    VastaaPoista