lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulunalusaikaa


Tullutkin vähän pitempi tauko blogin päivitykseen, joten nyt tulee sitten kunnon pläjäys meidän viime ajan tekemisistä. Mennään vaikka kronologisessa järjestyksessä. 

Muutama viikko sitten Jasonin työnantaja järjesti keilausillan, jossa oli tarjolla myös vähän syötävää. Meillä oli tosi hauskaa ja mennään varmasti pian uudelleenkin keilaamaan.

Olivia keilaa

Sophia
Yhden viikon sisällä meillä oli Finlandia Club of Sacramenton pikkujoulut, Kauneimmat Joululaulut luterilaisessa kirkossa, sekä FAHAn (Finnish American home association) pikkujoulut.

Finlandia Club of Sacramento valleyn pikkujoulut järjestettiin täällä Sacramentossa. Ruoat tuotiin nyyttärimeiningillä ja tarjolla oli perinteisiä Suomalaisia jouluruokia. Minä vein voisilmäpullia. Paikalla oli myös pukki, joka toi lapsille lahjat (vanhempien ostamat). Meidän tyttöjen lisäksi paikalla oli neljä muutakin lasta, joten ehkä täältä löytyy myös suomenkielistä leikkiseuraa jossakin vaiheessa.
Koko perhe joulupukin kanssa
Seuraavana vuorossa oli Kauneimmat Joululaulut Bethel Lutheran kirkossa. Paikalla oli 35 vuotta USA;ssa asunut pastori Jarmo Tarkki, sekä kanttori Terhi Miikki-Broersma. Olen osallistunut Suomessa kauneimmat joululaulut tilaisuuteen työpaikallani jo monena vuonna ja oli mukava päästä jatkamaan perinnettä täällä Californiassa. 

Viikko sitten vuorossa oli FAHAn pikkujoulut. Paikka sijaitsee Sonomassa, joka on todella kaunista viininviljely aluetta. Juhlissa tytöt tapasivat joulupukin toistamiseen ja pääsivät muiden lasten kanssa vähän laulamaankin pukille. Tilaisuuden onnistumisesta vastasivat monet vapaaehtoiset, jotka olivat koristelleet tilan ja valmistaneet ruoat. Ehkä ensi vuonna osallistun itsekin talkoisiin.

Matkalla Sonomaan. Californian viinit tulevat näiltä seuduilta.


FAHAssa on kiva uima-allas ja tietysti sauna. 
Juhlasali 

Tiernapojat esiintyvät

Joulusapuskat.
Lapset esiintyivät pukille. Meidän tytöt eivät olleet oikein perillä, että koska pitäisi olla pystyssä ja koska istumassa.
Tässä muut tanssii ja meidän tytöt istuu :)
Olivia uskalsi mennä ensin pukin syliin.
Sophiakin uskalsi viime tipassa sylkkyyn.
Pukki toi kynsilakkoja. 
Eilen me käytiin ajelemassa keskustan tuntumassa. Löydettiin ihana alue, jossa on sellaisia elokuvamaisia katuja. Nyt me halutaan molemmat muuttaa sinne, harmi vaan kun hinnat liikkuu siinä miljoonan tuntumassa. No, ehkä kymmenen vuoden päästä ostetaan sitten sieltä.


Tämä talo oli niin kauniisti ja tyylikkästi koristeltu.
Vaalenpunaisen ystäville söpö talo.
Nää tyypit oli  menneet vähän "over board" koristeiden kanssa.
Tämän talon koristelut olivat ihan uskomattomat. Pihassa soi myös musiikki ja valot vilkkuivat sen tahtiin. Harmi kun sitä ei saa kuvassa näkymään samalla tavalla.
Myös tämän alueeen puut oli hienosti koristeltu. Mietin vaan sitä raukkaparkaa joka on joutunut kaikki noi valut kieputtamaan puiden ympärille.
Me ollaan tyttöjen kanssa leivottu jonkin verran. Ensimmäistä kertaa tein itse joulutorttuja. Luumuhilloa täällä ei myydä, joten sen jouduin tekemään itse kuivatuista luumuista. Voitaikinaa on myynnissä, mutta se oli aika kallista, joten tekasin senkin itse. Tässä kuvia prosessista.
Näillä aineksilla valmistuu joulutortut.

Luumut soseutumassa

Taikina

Paistamista vaille valmiit

Done!
Äitiltä saatiin joululahjaksi yleiskone. Käytiin se toissapäivänä ostamassa ja jo eilen testasin sillä sämpylätaikinan tekemistä. Hyvin toimii. Kiitos mutsi!   
Kohta on siis Joulu ja täälläkin kaupat tappelevat siitä kuka saa asiakkaiden viimeisetkin dollarit. Todellinen loppukiri on siis käynnissä ja monet kaupat ovat eilisestä (perjantai) auki taukoamatta jouluaattoiltaan saakka. Tässä vähän uutisointia asiasta.


1 kommentti:

  1. My kinda houses! :-) Meidan koti taalla Tennesseessa on vahan noiden kuvissa olevien kaltainen, mutta toki huomattavasti pienempi.... jonain paivana sitten isompi.....

    Teilla on samanlainen KitchenAid kuin meillakin - sama vari ja kaikki! :) Oikein Hyvaa Joulua!!

    VastaaPoista