perjantai 16. tammikuuta 2015

Joulu Montanassa

Sain vähän noottia kun en ole hetkeen kirjoitellut tänne blogiin. Tarkoitus on ollut kirjoittaa kaikenlaista, mutta ei vain ole ollut oikein hyvää hetkeä  kirjoittaa. Jason on ollut työmatkoilla, joten iltasinkaan ei ole ollut sopivaa hetkeä kun tuo vauva kuitenkin vaatii aika paljon viihdytystä ja itkee heti kun lähden pois näköpiiristä. Joulusta on jo ikuisuus, mutta kirjoitain silti siitä koska meillä oli tosi kiva Joulu.

Me siis matkattiin Jouluksi Montanaan, jossa Jasonin vanhemmilla on talo. He eivät ole asuneet siellä vakituisesti melkein kymmeneen vuoteen, koska appiukon työt ovat olleet Latinalaisessa Amerikassa. Nyt kuitenkin koko perhe kokoontui yhteen Joulun viettoon. Jasonin perheessä on 6 lasta ja kaikki asuvat aika eripuolilla maata ja sen vuoksi kokoontumiset ovat melko harvassa. Tässä kartta hahmottamaan asiaa.

Merkitsin karttaan keltaisella missä kaikkialla Jasonin sisaruksia asuu. Guatemalakin mahtui samaan karttaan, vaikka on sinnekin lyhintä reittiä 5000km.
Me lähdimme taivaltamaan 1800km matkaa autolla. Reittimme kulki läpi Nevadan ja Idahon kohti Montanaa. Yötä me oltiin Idaho Fallsissa. Lähdimme matkaa lauantai aamuna klo 3 ja ajattelimme, että tytötkin jatkavat autossa uniaan. Turha luulo, sinnittelivät hereillä koko matkan vaikka dvd laitettiin päälle vasta kun matkaa oli taitettu 6 tuntia. Keli matkan varrella oli aika vaihtelevaa, mutta perille päästiin onnellisesti.

Maisemia matkan varrelta.
Maisemia matkan varrelta.
Välillä vähän jaloteltiin ja Lukaskin pääsi pois kaukalosta.
Perille päästyä me touhuttiin vaikka mitä. Mukavinta oli se, että tytöt pääsivät näkemään Texasissa asuvia serkkujaan ja tietysti isovanhempiaan. Pappa on varmasti tyttöjen suurin fani ja leikki koko viikon tyttöjen kanssa kaikenlaisia leikkejä. Tässä vähän kuvakoostetta viikon tapahtumista.

Serkukset lähtivät pihalle safarille.

 

Ja sitten tälläisissä asuissa.

Papan kanssa ilmakiväärillä ampumassa.

Aluksi oli vain pikku läntti lunta, mutta kyllä siinä silti sai lumilleikit aikaiseksi.

Miehet ja minä lähdettin vähän ampumaan, tässä osa meillä mukana olleista aseista.

Tässä (yritän) ampua ilmakiekkoa.

Sitten käsiaseella.

Lopuksi vielä puoliautomaattisella.
 Jouluaattona me käytiin hiihtämässä Red Lodgessa, joka on reilu tunti vuoristoon päin Billingsistä. Tämä oli tyttöjen eka kerta suksilla ja oli itselläkin vierähtänyt viime kerrasta useampi vuosi. Aika kaatuilua se oli tyttöjen kanssa, varsinkin kun latu oli vähän turhan jäinen ja suksissa liian vähän pitoa. Mutta, hauska kokemus kuitenkin.



Hiihtämisen jälkeen käytiin syömässä.
Pukki oli varmaan kuullut, että talossa on suomalaisia lapsia ja tuli käymään aattoiltana ja toi jokaiselle lapselle yhdet lahjat.
Tytöt sai Jake and the neverland pirates miekat.
 Joulupäivän aamuna avattiin lahjoja ja myöhemmin koristeltiin pipareita ja mä tein joulutorttuja ja riisipuuroa. Tortut ja puuro saivat suuren suosion ja mm. tyttöjen 2-v serkku otti puuroa 3 kertaa lisää :) Lapset esittivät mummon johdatuksella Jouluevenkeliumin. Lumessakin päästiin leikkimään, sillä Joulupäivän vastaisena yönä satoi paljon lunta.

Olivia koristelee.

Sophia koristelee.

Joulutortut.
 Joulupäivänä lapset esittivät mummon johdatuksella Jouluevankeliumin.

Jouluevankeliumi.

Lukas oli kovasti mielissään tästä lahjastansa.

Yes! Vihdoinkin lunta. Tytöt on olleet 2-vuotiaita kun ovat viimeksi leikkineet lumessa, joten eivät siitä enää mitään muista. Aika hienoa oli siis Kalifornian lapselle päästä lumeen leikkimään.

Ryhmäkuva.
 Yhtenä päivän pappa veti meitä renkaalla vanhalla pickupilla. Se vasta hauska leikki olikin ja kierroksia ajettiin melkoisen monta.
Työt välillä apukuskeina.

Renkaan kyydissä Olivia.

Tämä on niin hauska kuva Sophiasta. Taisi vähän nauttia kyydistä.
Kotimatkalle lähdettiin haikeissa tunnelmissa, kun ei tiedetä että koska taas tavataan. Joulunvietto oli kuitenkin onnistunut ja juuri sellainen kuin toivoinkin. Olen nimittäin aina toivonut, että pääsisin viettämään Joulua isolla porukalla.

Välillä sai ajaa kieli keskellä suuta kun kesärenkailla oltiin liikenteessä.

Lounasta ja vähän uhkapelejä Nevassa.
Welcome to California! Tästä on enää pari tuntia kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti