perjantai 28. helmikuuta 2014

Murtoyritys

Mä olin tänään aamulla hoitamassa muutamaa asiaa ja Jason jäi poikkeuksellisesti tyttöjen kanssa kotiin. Kun olin ajelemassa kotiin hieman ennen 11 aamupäivällä soitin Jasonille ja kerroin olevani tulossa kotiin. Jason kertoi, että meille oli yritetty murtautua ja poliisit ja CSI ovat juuri lähdössä pois meiltä. Aamulla yhdeksän jälkeen Jason ja tytöt olivat vielä yläkerrassa kun Jason kuuli jotain ääniä ja luuli ensin, että mä olin tullut takaisin kotiin. Sitten jyskytys oli koventunut ja Jason päätti lähteä alakertaan katsomaan mitä tapahtuu. Murtovaras yritti päästä meille sisään kunnes näki Jasonin ja lähti äkkiä lipettiin. Äkkiä Jason soitti poliisit, jotka olivatkin meillä vain parin minuutin kuluessa. Itseasiassa he eivät tulleet heti meille vaan kiertelivät lähiseutua etsien epäiltyä. Papereihin kirjattiin murto, ei murtoyritys, joten jos tyyppi löytyy niin hän joutuu vankilaan.

Hieman myöhemmin paikalle tuli myös CSI-mies, joka sai otettua maasta hyvät jalanjäljet. Sormenjälkiä ei löytynyt. Poliisit kävivät myös pimpottelemassa naapuritalojen ovikelloja ja juttelemassa jotain. Tytöt eivät olleet koko episodista millänsäkkään. Poliisi sattui olemaan nainen ja siitä he olivat kysyneet, että voiko poliisi siis olla nainenkin. Jason oli sitten kysynyt, että haluaisivatko tytöt olla isoina poliiseja. Olivia sanoi, että hän haluaa olla isona Sophia. Sophia kertoi haluavansa olla isona daddy. Just. 

Mä olin tänne muutosta asti puhunut, että joku varmaan yrittää murtautua tänne jossain vaiheessa. Jotenkin mulla oli vaan sellainen olo, että jotain tapahtuu. Mä olenkin kokoajan tarkastellut, että kaikki  ovet on aina lukossa. Olen myös miettinyt, että meillä ei ole mitään kättäpidempää tälläisiä tilanteita varten. Tänään lähdetään käymään Walmartissa pesismaila ostoksilla ja aseen hankkiminen on nyt harkinnassa. Jossain vaiheessa Jason alkaa matkustamaan työnsä puolesta ja aseen omistaminen toisi ainakin mulle vähän mielenrauhaa.

Tämä meidän alue on hyvä ja rauhallinen alue. Poliisi sanoi, että näitä murtoja tapahtuu näillä hyvilläkin alueilla aina silloin tällöin. Täällä kiertelee päivisin useampi yksityisen turvallisuusfirman auto, mutta ei sekään riitä takaamaan turvallisuutta ja sitä, ettei täälläkin voisi sattua jotain. 

Poliisiauto ja CSI auto meidän talon ulkopuolella.

8 kommenttia:

  1. Hui! Voihan näitä joo tapahtua hyvilläkin alueilla, ja toisaalta just ne hyvät alueet on monesti niitä kiinnostavia kun on oletettavaa että talosta saattaa löytyä muutakin kuin edellisen viikon roskat... Kurjaa silti ja varmasti hrivittää vielä hyvän aikaa. Meillä on hälytysjärjestelmä aina päällä kun ei olla kotona tai iltaisin.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Todella kurjalta varmasti tuntuu tuo mitä tapahtui, järkyttää turvallisuudentunnetta pitkäksi aikaa. Onneksi mitään ei sattunut kenellekään. Eikö kuitenkin hälytysjärjestelmä olisi tehokkaampi kuin pesismaila tai ase?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riikka, kylla hälytysjärjestelmä olisi hyvä olla mutta se vaan ilmoittaa että joku yrittää tai on yrittänyt murtautua sisään. Mitäs jos han olisi päässyt sisään kun oltiin kotona? Hälytysjärjestelmä olisi voinut olla pois päältä kun Anna oli jo lähtenyt ja me olimme kotona vielä. Eikä hälytysjärjestelmä olisi auttanut jos han olisi yrittanyt satuttaa meitä. Niin pesismaila tai ase olisi hyvä olla.

      Poista
    2. Meillä on sellainen hälytyssysteemi että voi olla päällä kun ollaan kotona, silloin liiketunnistimet on pois päältä mutta jos oven avaa niin hälärit alkaa huutaa. Toki mekään ei päivisin niitä pidetä päällä, vain yöllä. Mutta uskon kyllä että kun murtomiehet näkevät talossa olevan hälyttimet, eivät yhtä helposti lähde yrittämään sisälle (eiväthän he tiedä onko hälytin päällä vai ei). Tietysti jos joku hullu haluaa sisälle, ei sitä estä mikään hälytin. Itse vaan en kuitenkaan kykenisi osoittelemaan ketään aseella tai uhkaamaan millään muullakaan. Vaikka vaikea kuvitella tilanne. Jos omat lapset olisi vaarassa niin varmaan tekisi mitä hyvänsä. Meillä on tähän aiheeseen liittyen ollut muutama kuukausi sitten omakohtainen kokemus. Siksi näitä asioita on tullut mietittyä. Ja valitettavasti ei voi enää täällä "lintukoto" Suomessakaan uskoa olevansa aina turvassa. Tiedän että täällä monet ei lukitse edes yöksi ovia.

      Poista
    3. Lisäisin vielä sen että murtomiehet kai keskimäärin yrittää tunkeutua ihmisten koteihin silloin he eivät ole kotona. Tuolloin hälärit on parempi kuin ase tyynyn alla. Sekin on todella inhottavaa jos kutsumattomia vieraita on käynyt kun ei olla oltu kotona. Että suosittelen kyllä sitä alarm systemiäkin.

      Poista
  4. Toistaiseksi ei ole murtomiehia missaan taloistani kaynyt, mutta onhan se mahdollisuus aina..... alarm system ja ase ovat hyvat hankinnat. Suosittelen.

    VastaaPoista
  5. Hyi kauheeta! Inhottavaa. Meillä on mökille kerran murtauduttu ja se inhottava tunne kesti pitkään murron jälkeen. Meillä tosin hajotettiin paikat ja vietiin paljon tavaraa.

    VastaaPoista