torstai 22. elokuuta 2013

Green card

Yes!!! Mun Green Card hakemus on nyt hyväksytty, sain tänään tiedon. Tätä hyväksyntää on edeltänyt pitkä prosessi ja paljon paperisotaa. Lähetimme hakemuksen jo viime lokakuussa vaikka meillä ei ollut vielä tuolloin mitään ajatusta siitä, koska ja mihin muuttaisimme. Jenkkeihin lähetettiin kaikenlaisia selvityksiä ja papereita useampaan otteeseen. Tässä viimeisessä vaiheessa kävin terveystarkastuksessa ja haastattelussa konsulaatissa.

Terveystarkastuksen saa suorittaa vain kolme suurlähetystön hyväksymää lääkäriä, he kaikki ovat Helsingissä. Eli vaikka asuisi Ivalossa, pitää tulla Helsinkiin tarkastukseen. Yksi lääkäreistä oli onneksi ihan työpaikkani lähellä Munkkivuoren Dextrassa. Tarkastuksessa katsotiin ihan perusjuttuja, mutta myös keuhkokuva tuberkuloosin tarkastamiseksi, sekä verikoe kuppaa varten. Selvisi siellä sellainen mielenkiintoinen juttukin, että toinen jalkani on vähän pidempi kuin toinen. Se saattaakin selittää miksi mun alaselkä on ollut kipeä niin kauan kuin muistan. Tarkastuksen tulokset sain noutaa noin viikkoa myöhemmin sinetöidyssä kirjekuoressa. Tuo kirjekuori piti sitten viedä haastatteluun, joka oli siis eilen.

Minulla oli haastatteluun aika klo. 9.30. Paikka Kaisaniemessä oli tuttu, sillä olimme käyneet siellä vuosi sitten kun tytöt saivat USAn kansalaisuuden ja passit. Viisumiasiat siis hoidetaan nykyään konsulaatissa, joka sijaitsee ihan tavallisen kerrostalon viidennessä kerroksessa. Ainoastaan panssariovi ja ovea avaavat vartijat paljastavat, että kysymys ei ole Matti Meikäläisen asunnosta. Vaikka tapaaminen olikin 9.30 pääsin sisälle vasta 10.30. Tunnin verran siis odotin käytävässä monen muun ihmisen kanssa. Vihdoin pääsin turvatarkastuksen kautta sisälle odotustiloihin. Luukulle kutsuttaessa kävin viemässä passini ja kirjekuoren ja siirryin taas odottamaan. Vajaan puolen tunnin odottelun jälkeen sain kutsun luukulle haastatteluun. Haastattelu kesti vain muutaman minuutin ja kysymykset olivat tyyliin "Kauanko olette olleet naimisissa" ja "Mitä Jason tekee työkseen". Eli siis ihan piece of cake. Tuloksen saamisessa piti kestää viikko, mutta jo tänään sain kutsun konsulaattiin noutamaan paperit. Eli vihdoin tämä liki vuoden kestänyt Green Card prosessi on valmis.

1 kommentti: